Udgivet i Boligtips

Hvilke lamper er bedst til stuen? Få tips til at finde de helt rigtige lamper til din stue

Af Pendel-lampe.dk

Lamper er ikke bare lamper. Der er mange ting der spiller ind når man skal vælge hvilke lamper man skal pynte med i sit hus. Lampen er nemlig ikke kun sin praktiske funktion, men det er også et møbel man kan bruge til at udsmykke sit hjem og udtrykke en speciel stil.

Mange mennesker vælger at købe designklassikerne fra Werner Panton eller Gubi, da dette giver et rent og tidløst look. Disse lamper går til næsten alle rum og vil til hver en tid se pæne ud. 

Selv hvis man får lyst til at skifte dem ud bevarer de ofte en stor del af deres værdi, så man kan sælge dem igen til næsten samme pris som man købte dem fra.

Du kan i denne korte artikel få en overblik over hvilke lamper folk typisk bruger til hvilke funktioner og på den baggrund få lidt inspiration til hvilke lamper du skal vælge. 

Vælg designklassikerne 

Når det kommer til lamper, så er der naturligvis nogle store designklassikere på markedet, som er letgenkendelige og som er pæne og stilrene i næsten alle indretningsstile.

Disse lamper er naturligvis en del dyrere end hvad man finder i IKEA, men der er måder hvorpå man kan få dem billigere og sælge dem igen til samme pris, hvis man skulle få lyst til at sælge dem. 

En af disse tidløse klassiske lamper er bestlight lampen fra Gubi. Bestligt lampen kommer i mange forskellige modeller, men den man ser oftest er som skrivebordslampe emner væglampe. Den er nem at genkende med sin sorte, måtte skærm og blanke stål stativ.

Som skrivebordslampe har den også en sort, mat fod det matcher lampen. skærmen er formet som en Velling, der griber et godt arbejdslyst, når man sidder ved sit skrivebord. Ligeledes ser den pæn og neutral ud når den står på dit bord. 

Dansk design når det er bedst

Man kan også vælge at købe den berømte flowerpot fra Werner Panton. Denne lampe består af to skærme og kan fås i mange forskellige farver. Denne lampe kan både fås som skrivebords og loft lampe.

Designet er en skærm der, ligesom bestlight lampen, danner en Velling over pæren. Under pæren er der en skærm, der som en lille skål skærmer pæren nedefra. Denne lampe er god, hvis man har en lidt mere kreativ stil, da de mange farver lampen fås i passer godt ind i et hjem, som er fyldt med kreativitet og gode ideer. 

Vælg en designer du kender 

Når du vælger en designerlampe er det en god ide at vælge en designer du kender, og som du har kendt i lang tid. På den måde sikrer du dig, at du ved hvad lampen er værd når du køber den og at den har været dette værd i lang tid.

Du sikrer dig også, at du ikke gør en dårlig handel, hvis du i forvejen ved cirka hvad netop denne lampe skal koste. På den måde er det altid en god ide at gøre sig en smule research, inden man køber den første og bedste lampe på den blå avis. 

Hvis man gerne vil gøre en scoop, så kan det også være en god ide at følge med på diverse auktionssider. Ofte kan man nemlig spare mange penge, hvis man er så heldig at falde over det rigtig hammerslag. Det handler blot om at være tålmodig og have et våget øje åbent. 

Sådan bevarer du dine lampers værdi 

Lamper er, ligesom designermøbler en investering. Når man køber nogle dyre lamper, som Werner Pantons globe pendel, så smider man ikke bare 10.000 kroner ud af vinduet.

Hvis man køber en flot lampe af denne model brugt, så kan man nemlig ofte sælge lampen igen til samme pris som man købte den.

Af og til kan man faktisk få mere for den end man selv gav. Dette skyldes at designerlamper, ligesom møbler, falder og stier i popularitet, og derfor også i pris. Når det kommer til de store design klassikere, så er prisen dog ofte temmelig fast.

Dette betyder dog, at lampen nemt kan sælges for samme pris som du købte den for, så længe den er i lige så god stand som da du købte den, og du købte den brug til at starte med. 

Find det du mangler på pendel-lampe.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 13.727 produkter fra mere end 74 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 28.450 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-22 09:09:55.

10
Produkttyper
13.727
Produkter
74
Forhandlere
28.450
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.